Realtidssystem

De flesta system som Combra utvecklar har realtidskaraktär, till exempel för att övervaka och styra en process. Ofta ingår ett realtids operativsystem (OS) som till exempel VxWorks, OSE, pSOS och OS9.

Ett användarvänligt gränssnitt mot operatören är oftast en mycket viktig del av ett system. Combra utvecklar egna applikationsspecifika gränssnitt i Windows- eller UNIX-miljö, och använder moderna utvecklingsverktyg som UML, Visual C++, Java och LabVIEW.

Exempel på utvecklingsuppdrag inom området realtidssystem
Styrsystem till CD produktion Vi har utvecklat ett styrsystem för maskiner som producerar CD- och DVD-skivor. Styrsystemet har en central dator på PC104-kort med en kraftfull Pentiumprocessor och VxWorks som realtids OS. Datorn har dubbla CAN-kanaler för kommunikation med servon, givare och mätsystem. Systemet är programmerat objektorienterat med Rationals verktyg och i C++.
Prismärkningssystem Vi har utvecklat ett prismärkningssystem med IR-kommunikation mellan hyllkantsetiketter och sändar/mottagarenheter. Combra hade ansvaret för systemets infrastruktur, utveckling av hård- och mjukvara samt testhjälpmedel.
Test- & mätsystem Vi har utvecklat test och mätsystem både för våra kunders räkning och för den elektronikproduktion som vi lägger hos våra duktiga underleverantörer.

Lämna ett svar